Известие

Collapse
No announcement yet.

Video вход на ICS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Video вход на ICS

Пускам тази тема за тези от Вас, които искат да ползват дисплея на ICS - а за да гледат на него картина от външен източник.
    Информация по въпроса се намира из други подобни теми, но според мен тя е доста фрагментирана и непълна. На мен ми отне няколко часа ровене по теми и форуми, докато стигна до конкретната информация. Затова реших да постна тук кратко и надявам се ясно описание по въпроса.

И така:

1 - ICS-ът притежава RGB видео вход.
    2 - За да се подаде картина и звук от външен източник, се ползват следните конектори и пинове:

Черен конектор на ICS - а:

пин № 3 - ширмовка
    пин № 4 - R - видео вход
    пин № 5 - G - видео вход
    пин № 18 - B - видео вход
    пин № 17 - вход за синхронизация

Зелен конектор:

пин № 5 - управление на видео входа
    пин № 23 - аудио вход (L)
    пин № 24 - ширмовка

Ето примерна схема на свързване, когато източникът е със SCART интерфейс:

За да се превключи дисплея за да работи със сигнал от гореописания вход е необходимо пин № 5 от зеления конектор да се свърже към корпус (на схемата е показан външен ключ).

За всякакви външни източници, които нямат RGB изход, трябва да се ползва външен конвертор.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:07.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

И това на по-прост език обяснено работи ли, проверено ли е и какъв плеър трябва да му се закачи? Ако само има изведени кабели в багажника без навигация, както е при мен ще работи ли?
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      И това на по-прост език обяснено работи ли, проверено ли е и какъв плеър трябва да му се закачи? Ако само има изведени кабели в багажника без навигация, както е при мен ще работи ли?
      Лично аз не съм го пробвал, но информацията съм я взел от този форум, в който се води дълга дискусия по въпроса и се твърди, че работи.

Ако кабелите ти са за навигация и ако окончават на въпросните конектори от описанието, би трябвало да можеш да ги ползваш. В момента не мога да ти кажа, кои пинове съответсват.

Може да се закачи всякакъв плеър, стига да има RGB изход. Ако няма, то трябва да се ползва външен конвертор, който не е кой знае колко скъп.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега мерси за темата, много е полезна! А дали случайно ICS-а има video изход или трябва да се взима някак си сигнала директно от дисплея? защото искам да пробвам да вградя изцяло друго у-во на мястото на сегашния дисплей, примерно тъчскриин GPS с някаква OS, обачее тогава с климатика к'во прайм Ще се радвам на някакви предложения
        Alfa 166 2.0 TS
        Alfa 166 V6 TB RIP
        Alfa GT 2.0 JTS

Comment

Първоначално публикувано от Alfation Покажи съобщение
          Колега мерси за темата, много е полезна! А дали случайно ICS-а има video изход или трябва да се взима някак си сигнала директно от дисплея? защото искам да пробвам да вградя изцяло друго у-во на мястото на сегашния дисплей, примерно тъчскриин GPS с някаква OS, обачее тогава с климатика к'во прайм Ще се радвам на някакви предложения
          Няма невъзможни неща. За да се реализира изход, трябва да се пипа по "надълбоко" в ICS-а.
          Ето тук как е реализирано. Лошото е че на немски знам само "оберщурмбанфюрер" какво означава

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Искат да си сложат карта за Турция,човека имал 10 щатливи години с Алфа 156,а 166 била една от най-добрите лимузини,дисплея бил сложен супер грозно,климатика си работел без да е вързан с дисплея,но не се виждало как е настроен да работи,Нищо конкретно не разбрах.Трябва да уча още .Аз карам по добрия стар начин с карта в жабката и мацка до мен ,която да я чете,усещането е прекрасно,освен в случаите когато съм объркал пътя.
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 08:10.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              .....Аз карам по добрия стар начин с карта в жабката и мацка до мен ,която да я чете,усещането е прекрасно,освен в случаите когато съм объркал пътя.
              И аз съм така и наистина е много готино.

Поздрави
              алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
              алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Аз продължавам да ровя и днес си свалих ИЦС и видях това което е на снимките и моля знаещите да разясните на разбираем език. Трябва да извадя тази зелена и черна букса и на тяхно място да закача новите които са свързани към скарт буксата по схемата в началото на темата или просто на изброените пинове да закача скарта и тази синя зелена букса не трябва ли да е закачена до жълтата. На последната снимка предполагам са антените за ........
                Attached Files
                Last edited by mian4o; d.m.y г., 15:50.

Comment

Пиновете от буксите на ICS - а трябва да са свързани ИЛИ към скарт буксата ИЛИ към навигацията. Не трябва да са свързани едновременно към двете.
                  Не забравяй и пинът, който трябва да се свърже към маса (корпус на ICS-а) за да се отпуши видео входа. Когато този пин е свързан към маса, не трябва да има друг кабел на него.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

На схемата зеленият конектор са посочени пинове 5, 23, 24 а в описанието пиновете са 5, 23, 18 кое е правилното.

Поздрави

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
                      На схемата зеленият конектор са посочени пинове 5, 23, 24 а в описанието пиновете са 5, 23, 18 кое е правилното.

Поздрави
                      Първото е вярното (както е на графиката).

Извинявам се за грешката и благодаря, че обърна внимание. Поправил съм го.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега тази тема сам я пускал доста отдавна и не си написал нищто ново.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42906

Comment

Колеги пуснете някой линк какви са тези външни устройства които ползвате и верни ли са ми предположенията че със тях може да се пусне и телевизия в колата Дайте ориентировъчни цени
                          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Аз дори предлагам някой от колегите който може да ги прави тези екстри да ни каже за какви пари може да го направи и на нас (двд , кабели , букси , тв-ако може , труд и каквото има там още) ако трябва в обява или на лични както е позволена в форума не знам !
                            Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

За това което си изброил в скобите приблизително 1000лв.
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X